torsdag, januari 22, 2009

Muffins med Polly

12 portioner | Normalstora formar, 12 st/plåt

Källa: Martin Ekenstierna | Foto: Martin Ekenstierna

2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g flytande margarin eller smält smör
1 dl mjölk
Lite kakaopulver att pudra över
En påse Polly (stor eller liten beroende på hur mycket man äter under tiden man bakar)

Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna följt av smör och mjölk. Klicka ut hälften av smeten i formarna. Lägg 3-4 Polly i varje form och täck sedan med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12 min. Gräddar man för länge finns risken att Polly-pralinerna smälter för mycket. När muffinsen svalnat, pudra över lite kakao.

Om man vill kan man även ha i 3-4 msk kakao i smeten, eller annan smaksättning, t ex kokosflinor, citronskal mm.

Tips: Jag brukar lägga 4 Ahlgrens bilar i botten på muffinsformen, samma tid som ovan & jag lovar att de blir underbara!!!

Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!