torsdag, januari 01, 2009

Nyårsafton & nyårsdagen...

Då var det över, det gamla året är slut & min huvudvärk är oxå slut, tack för det!
Gårdagens partaj blev som väntat mycket kul & med full fart på alla som kunde stå. Barnen sprang runt som vildar & vi var alla väldigt tacksamma över den hyrda lokalen så de kunde röra sig fritt & med minimal risk för diverse porslinsanfall osv.
Vi började kvällen med en välkomstdrink bestående av renat & en jordgubbe för färgens skull. Nä, sprit, halloncider & passionsjuice med en fin jordgubbe i blev det, gott var det!
Vi åt som vanligt en ovanligt god nyårssupe' & alla gästerna fick olika matuppdrag, själv drog jag tillsammans med en av familjemedlemmarna middagslotten.
Barnen fick jättegoda köttbull & prinskorvspett & de åt som om de inte sett mat innan så det var helt klart perfekt för dem. För de vuxna hade M & H gjort ett "medelhavsspett" det var verkligen superfräscht. Kronärtskocka, parmaskinka, oliver, soltorkade tomater mm + ett gott bröd och en god fetaost till . Mums! De slog verkligen till med en höjdarrätt. TACK!
Barnen ville inte sitta & njuta av varandras sällskap vid bordet som vi andra så det blev biovisning i "salongen" & till allas stora lycka blev det den tecknade "Star Wars" jösses, kunde inte blivit bättre. De satt som ljus en lång stund innan de vrålade efter mer mat så det var bara att resa sig, rensa borden & förbereda varmrätten.
varmrätten bestod av fläskfile som vi stekt i bitar & lagt i en form tillsammans med bacon/purjolök & en god krämig sås med paprikasmak över, in i ugnen tjoff & klart. Detta serverade vi med jasminris, grönsallad & ljuvliga vitlöksbröd. En höjdare även detta!
Eftersom det är långt till 12 slaget för de små så hade vi "Same procedure as last year" då gubbarna tog barnen med ut & sköt några salvor raketer. De tjöt av glädje, räknade in varenda raket som skulle iväg & tyckte det var jättekul.
Damerna i sällskapet rensade återigen borden & F hade gjort oss den äran att ordna en tipsrunda. En för barnen & en för de vuxna. Tipsrundan var riktigt rolig, den var klurig & man fick verkligen tänka till på de flesta frågorna. Barnfrågorna vanns av vår lille kille L & de vuxna av förättskillen M. Bra jobbat killar!
En nyår utan dessert är ingen nyår (ingen fest alls för den delen...) & F med tipsrundan hade oxå tagit i ordentligt i år & gjorde stooor succe med en otrolig ljuvligt god chokladkaka med kokossmak & fruktsallad bestående av strimmlad annanas & granatäppelkärnor i lag. Jag tog två bitar för jag var en av få som inte fann tårtan så mäktig som de andra. Kanon!
Efter tårtan blev det lite biovisning för de små emedan vi andra satt & jäste en stund & snackade goja.
Med väl rensade bord var det dags för karaoke, barnen sjöng för fulla muggar & var verkligen jätteduktiga. Det blev allt från "Mamma Mia" till "Idas Sommarvisa" & "Du Käre Lille Snickebo". En stooor applåd till alla våra små nyårsstjärnor!!!
Tyvärr var det mindre fart på de vuxna men jag & F gjorde flera tappra försök & sjöng gamla klassiska shlagerlåtar & så klart 80-talsfavoriter. Applåderna till oss uteblev & jag fattar ingenting, vi som va så bra?!?!? Tack F för att du sjöng så fint tillsammans med mig! Vi va' bra, låt ingen annan få dig att tro något annat! jag håller på att skriva en sång som vi kan ställa upp i melodifestivalen med, eller nåt. vad tror du, har vi någon chans???
När klockan var strax över elva kom alla barnen med jämna & ojämna mellanrum & frågade om vi inte skulle ut snart & skjuta fler raketer. F & jag hade liiite svårt att slita oss från karaoken men vi packade så småningom ihop & ut oss där vi hann smsa & ringa alla samtal innan alla telefonnät som vanligt blev överbelastade så när väl det var avklarat skålade vi & kramades & inne i lokalen gick "Happy New Year" med ABBA för fullt.
Som alla nyårsaftonar tar de slut & så även detta år. Vi hjälptes åt att städa undan det värsta vilket gick jättebra. Vår junior somnade gott i soffan & lilleman roade sig & sin lille vän W med att rulla in sig i mattan (hur kul DET nu kan vara?!?!?)
Eftersom vår junior somnade var L snäll & körde hem oss, han hade gråtit halvt ihjäl sig om vi väckt honom för att behöva GÅ hem i kylan "missinassa". Tack för skjussen L!
Det tog inte många sekunder innan vi sov hemma i familjen Kjellgrens hus, en nyår med mycket trevliga vänner som vi hoppas få fira om med nästa år (eller senare i år) jag ska ringa & hyra bygget, jag lovar!



Stort Tack Till Alla Våra Vänner, Stora Som Små,




I Love You!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!