lördag, juli 25, 2009

Själva igen...

...efter en o en halv vecka hemma har nu pappa P åter åkt till varmare breddgrader för att slutföra sina sista månader på missionen.
Det kändes jättetråkigt att lämna honom vid bussen & killarna va' lite nere liksom jag.
Men nu är det slutspurten & när han väl är hemma ska han vara långledig & det ska bli skönt!

Vi har haft en underbar vecka tillsammans & hunnit med både Danmarksresa & myspys hemma.
Danmarksresan gick bra med fint väder när vi åkte med båten till Grenå, eftersom pappa P tycker om båtar & killarna med så klart (något som går i arv???) & för den delen jag med så tog vi tag i saken & fick komma upp på bryggan & träffa kaptenen, kika i kikare, titta på alla tekniska prylar & se hur man sköter en stooooor båt.
Killarna tyckte det va' kanonkul & pappa P & kaptenen hade så klart en hel del att prata om.
En annan sak som va' kul med båten va' "enarmade banditerna" vi spelade inte för så mycket men vann desto mer, junior hade mest tur som tryckte fel en gång & satsade lite mer än tänkt men det gav utdelning & han tog hem en vinst på en större summa pengar. Kul!

Väl i Danmark va' det inga problem med att hitta vägen till Kolding där hotellet väntade. Vägarna va' fina & det va' inte alltförmycket trafik. MEN....närmare Kolding började det regna lite & sedan blev det värre....& VÄRRE.....& VÄRST!!! Det regnade så mycket att man inte såg skyltarna & jag fick hänga med med huvudet i takt med vindrutetorkarna för att få en liten chans att se skyltarna & hur vi skulle åka i rondellen vi nu va i...men det va omöjligt så vi körde lite fel.....åter ut på motorvägen för att ta av vid nästa avfart & byta tillbaka till södergående riktning hällde regnet fortfarande. En del bilar hade stannat vid vägkanten & vi övriga kunde max köra i 30...DÅ började motorn låta riktigt illa....äh, va 17. FATTAS bara att bilen havererar nu oxå.....men det berodde bara på regnet, för mycket vatten eller nåt för det slutade i o med att regnet drog bort.
Vi hamnade på hotellet till slut & sedan va' det uppehål. Men jag lovar att jag ALDRIG varit med om värre regn än detta. Trodde bilrutorna skulle spricka...

Hotellet va ok. Rummet va' fint med en kyl, våningssäng (till killarnas glädje) & allt annat som är bra att ha på ett hotellrum. Kylen fyllde vi senare med smör, youghurt & dricka.
På nedervåningen fanns ett stort lekrum med bordtennisbord, airhockey, fotbollsspel, motionsrum, solarium, bastu & massor av leksaker som barnen & vi andra kunde fördriva ev. tid med (vi hann inte vara där så mycket)
Det fanns så klart en pub, en restaurang & lite annat.
Första kvällen åkte vi in till Kolding & gick runt i den vackra staden. Killarna fick varsitt ritblock med "Star Wars" (så klart =O) lite pennor & sedan åkte vi & åt på Mc'Donalds. Vi handlade lite & drog sedan tillbaka till hotellet för att sova inför torsdagen.

Fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. hej på er alla.
    kul att allt gått bra, det där med att köra "fel", är något som jag känner som bekant...
    annars allt bra här oxå....ha dé - vi höres

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ja, jag vet1 har ju varit med om det =O) I alla fall minns jag Tyskland som om det va' igår hehehe. Ha det så hoppas jag vi ses på måndag eller så.
    Hälsa.

    SvaraRadera

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!