måndag, maj 18, 2009

Hallon och Vit choklad brownies


På jobbet idag bjöd min arbetskollega & numera före detta klasskamrat på brownies. Hon hade lite kvar sedan helgen då hon hade konfirmationsfest för sin son. Kakorna va verkligen underbart goda & för mig som älskar choklad var ju dagens chokladranson räddad. Letade lite på nätet efter något spännande recept & fann detta på "matklubben" som jag tyckete lät otroligt gott, måste prova i helgen!

Lycka till!

Hallon och Vit choklad brownies



Brownien innehåller bara 0,5 dl socker eftersom man får en naturlig sötma från vit chokladen.


Ingredienser


80 g smör
200 g vitchoklad
2 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar

Hallonpurée:
1 dl hallon (jag använde frysta som tinat)
2 msk socker


Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Täck en fyrkantig (20 cm) form (eller en rund om annat inte finns) med foliepapper och smörj rikligt med smör.

Smält 100 g vitchoklad med smöret i mikro eller över vattenbad tills det smält (var försiktig, vit choklad bränns lätt), ta ut skålen från mikron eller vattenbadet och rör om.

Tillsätt resten (100 g) av vit chokladen och rör om tills det smält helt.

Lägg åt sidan.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Tillsätt vit choklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl.

Vispa slät.

Rör försiktigt i mjölk chokladen.

Häll smeten i formen.

Hallonpurée: Pressa hallonen genom en sil (tills bara fröna är kvar i silen) och rör i sockret.

Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder .

Grädda brownien i 35 min (INTE EN MINUT LÄNGRE!). Låt svalna.

Servera med grädde eller glass och ringla över lite kvarstående hallonpureé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!