Lycka till!
Hallon och Vit choklad brownies

Brownien innehåller bara
Ingredienser
200 g vitchoklad
2 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar
Hallonpurée:
1 dl hallon (jag använde frysta som tinat)
2 msk socker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Täck en fyrkantig (
Smält
Tillsätt resten (
Lägg åt sidan.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt vit choklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl.
Vispa slät.
Rör försiktigt i mjölk chokladen.
Häll smeten i formen.
Hallonpurée: Pressa hallonen genom en sil (tills bara fröna är kvar i silen) och rör i sockret.
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder .
Grädda brownien i 35 min (INTE EN MINUT LÄNGRE!). Låt svalna.
Servera med grädde eller glass och ringla över lite kvarstående hallonpureé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!