söndag, december 07, 2008

Andra advent kom...

Idag har firat andra advent, det gjorde vi med en rostad smörgås till junior, en liiiiten tallrik flingor med mjölk till minior & självklart lite mer mat till mor i stugan & senioren i familjen Kjellgren.
Ja, magsjukan är borta för denna gången, turen föll på mig o mannen då vi slapp detta elände. Ungarna är hyffsat pigga men lillkraken har istället återigen fått nackont...vi var på sjukan två gånger för ett par veckor sedan då jag trodde han fått hjärnhinneinflammation som storebror sin hade förra sommaren...DET var INGEN hit kan jag säga, fy fasen vad synd det var om honom då...men proverna visade inget på lilleman & utan kanhända, sa de, är han känslig vid infektioner & det sätter sig i hans lilla nacke. Men vi kunde återkomma & få tid till en kiropraktor eller så för att kolla honom så imorgon är det jag som ringer & beställer tid.

Min lilla familj & jag är med i en kul tävling. Vi är med i "Energismarta Grannar" & tävlar i lag mot andra lag i Sverige & i Europa om att kunna dra ner på elförsörjningen hemma. Vårt lag består av 6 familjer & tillsammans ska vi då försöka minska vår elförsörjning med 8% innan den sista april nästa år. Som det ser ut nu är vi i topp. Vår bästa familj ligger på över 50% sparad el under den första månaden & själva ligger vi runt 47%, så jäklar vad man kan spara in & för det första spara pengar!

Vad gör vi då? Jo, vi släcker lamporna i de rum vi inte är i, vi använder LED lampor (finns även till julbelysning & drar mindre Watt än energilampor!) energilampor överallt, ingenting står någonsin på stand-by, allt stängs av. Vi eldar mycket & har sänkt en grad (eller två?) i huset, vi använder bara fläkten i köket om det verkligen behövs (den drar ut MASSOR med varmluft) Vi använder inte datorn mer än vi behöver, förut kunde den stå på från att vi vaknade tills vi gick & lade oss men nu gör vi det vi sak & stänger sedan av den, detsamma gäller tv:n. vi använder vattenkokaren mycket till att förvärma vatten då vi ex. ska koka potatis.

Ja, det var väl det jag kunde komma på just nu, fler tips välkomnas.

I vilket fall som helst var vi på ett mycket trevligt adventsfika hos våra grannar & lagledare där vi träffade de andra lagmedlemmarna och snackade vilt om hur kul vi ska få det när vi vinner resan som går till Bryssel. Där ska vi mottaga priset för bästa hushåll i Sverige (till att börja med =O) och det ska bli så kul!!!

Ha det gott!
//Veronic@

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!