MINTKOLA
2 dl socker
2 dl sirap
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
10-15 droppar pepparmyntsolja (fast jag brukar ta minst 20 droppar)
1 msk mjöl+1 msk vaniljsocker ELLER smält blockchoklad till garnering
Blanda socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda minst 40 minuter. Testa smeten med kulprov (eller värm till ca 125 grader om du har hushållstermometer). Ta av kastrullen och låt svalna något. Tillsätt pepparmyntsoljan. Häll ut kolan i en rektangel på plåt med bakplåtspapper. När den svalnat; rulla till en smal längd och klipp i lagom bitar. Rulla bitarna i mjölblandningen eller doppa i chokladen. Förvaras svalt.
Veronic@
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!