måndag, december 08, 2008

Och så ett smarrigt recept på julsnask =O)

Jag tycker julen är rolig för då får man göra massa roligt julgodis, jag & resten av familjen gör både enklare & mer avancerade godsaker som vi sedan ger bort eller helt enkelt mumsar i oss själva.
Här kommer en klassiker som Mat Tina gjorde för ett par år sedan & som är ett ständigt återkommande snaskverk vi brukar göra.

Citronkola

5 3/4 dl socker
rivet skal och saft från 3 citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett

Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka till dess att temperaturen uppgår till 114 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret. Tillsätt smöret och låt det koka vidare till dess att temperaturen uppgår till 119 grader. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt till dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten. Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar och låt dem stå i kylen i ca ett dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.

Såååå gott!
//Veronic@

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!