torsdag, december 25, 2008

Så här var vår julafton

Ja, då var redan julafton förbi. Att det alltid ska gå så fort. Man längtar & förbereder & handlar klappar & mat för tusentals kronor & så är det över på en dag. Ja, visserligen har vi ätit julmat idag med så det räckte i alla fall TVÅ dagar, & gott var det. Som det alltid är.
Vi hade en väldigt lugn julaftonsdag, vi myste & spelade spel & tittade på tv & åt sedan en god julmiddag innan det var dags för Kalle. Jag han prata med min bästa vän från Skärhamn & det är alltid lika kul,. barnen började längta efter tomten strax efter att Kalle började men vi tonade ner det lite med julglass & fika.
Ja, tomte hade vi i år med, det var grannens snälla bror som ställde upp & han var helt kanon!
Vi ställde ut gröt till tomten & ett äpple till Rudolf, & när barnen gick & tittat efter Kalle Anka så var gröten slut & bara äppelskrutten kvar! De var då snabba med att utöka matförrådet med en clementin & sedan sprang de in. jag han då skala clementinen & la en hög med skal bredvid resterna utan att de såg & när den OXÅ var uppäten, ja då var barnen i upplösningstillstånd för nu kommer han väl snart ändå!!!

Junior visste ju att det var pappa för två år sedan & en annan granne förra året & han var helt SÄKER på att pappa eller grannen skulle vara i år med, han skulle dra loss skägget på stackars tomten för att visa oss att han hade rätt. Pappa fick inte gå på toaletten utan att ju´nior följde efter, han ville ju försäkra sig om att han inte skulle ut & byta till tomtekläderna.
Vi fick ett sms när det var dags & där stod det att "tomten kommer om en minut" & då skickade jag ut pappa för att slänga soporna & då VISSTE junior att pappa skulle klä om & vara tomte...& tomten kom & pappa kom in med & då blev det en förvånad blick från junior, vem var DÅ tomten??? Ja, det måste vara F (grannen som inte va tomte förra året men som junior trodde skulle vara det i år...hänger ni med???)...men strax knackade det på dörren igen & in kommer grannen!!! ögonen stod rakt ut på junior som numera inte fattade något!!!

Då VAR det ju den riktiga tomten i år & ingen granne eller pappa!!! Ja, tomten var en riktig tomte, han skojade & delade ut klappar & var riktig törstig så två stora whiskey (ja, det gillar tomtar) tog han innan han vinglade ut på nästa uppdrag.
Barnen fick sina klappar & vi andra med, jag tror vi fick allt vi önskade oss + lite till så det var en lyckad julafton.














Senare blev det till att prova spel & bygga ihop olika leksaker & prova kläder & skidhjälmar (till barnen) + skidglasögon, helt fantastiskt kul hade vi!





















Ha en trevlig kväll!

1 kommentar:

  1. snö? är det det som är vitt i naturen? i så fall finns det och blir över - här i luleå.
    annars allt väl - vi höres.....hälsa alla

    SvaraRadera

Hej! Vad kul att Du vill skriva en rad!